How to fashion tips: creëer je eigen capsule wardrobe

De solden zijn net gedaan en dat is elke keer opnieuw dé periode waarin we leuke koopjes willen doen. Maar het gevaar bestaat er hierin dat we nogal veel impulsaankopen gaan doen en allemaal items kopen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben of waar we helemaal niets mee kunnen doen. Dé oplossing is het creëren van je eigen capsule wardrobe. Geen flauw idee wat dat precies is? Blijf dan zeker verder lezen en doe nooit meer een miskoop tijdens de solden!

Wat is een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe is een kledingkast die bestaat uit een aantal tijdloze basiskledingstukken die je eindeloos met elkaar kan combineren. Bij een capsule wardrobe investeer je dus in basisstukken van goede kwaliteit die lang meegaan.

Het doel van een capsule wardrobe is zo veel mogelijk combinaties maken. Hierdoor lijkt je garderobe veel uitgebreider dan deze eigenlijk is en shop je veel doelbewuster en minder impulsief.

How to: creëer in 5 stappen je eigen capsule wardrobe

  1. Bepaal je eigen kledingstijl: Ga op Pinterest op zoek naar foto’s van outfits die je leuk vindt en pin ze vast in een nieuw bord. Maak in dit bord twee secties: een sectie voor herfst/winter outfits en een sectie voor lente/zomer outfits.
  2. Analyseer je kledingstijl: Na het bepalen van je eigen kledingstijl op Pinterest, is het belangrijk deze te analyseren. Bekijk alle foto’s die je bewaarde. Zijn er bepaalde items die regelmatig terugkomen? Een bepaald soort broek of trui? Of misschien wel een leuk paar schoenen?
  3. Inspecteer je eigen kledingkast: Stap drie in het creëren van je eigen capsule wardrobe is het grondig onder de loep nemen van je eigen kledingkast. Komen je huidige kleren overeen met die van de foto’s die je op Pinterest bewaarde? Draag je ze nog en kan je ze op minstens 5 verschillende manieren combineren?
  4. Verkopen of weggeven: Wanneer je door je volledige kledingkast bent gegaan, is het een goed idee om de kleren die je niet meer wil bewaren te verkopen of weg te geven. Zo heb je weer heel wat ruimte in je kast om nieuwe basisstukken aan te kopen voor je capsule wardrobe.
  5. Shoppen maar: Nu je weer heel wat plaats hebt in je kledingkast is het tijd om te shoppen! Ga in jouw favoriete winkel of op jouw favoriete webshop op zoek naar basisstukken die perfect bij je nieuwe kledingstijl passen. Zie je iets leuk? Vraag jezelf dan af of je met dit kledingstuk minstens 5 andere outfits kan maken met de items die je nog in je kast hebt hangen. Op deze manier vermijd je impulsaankopen en ben je 100% zeker dat je dit item heel vaak zal dragen!

Ziezo, met deze vijf tips bouw jij in no time je eigen capsule wardrobe. Begint het al te kriebelen? Open dan maar meteen jouw Pinterest en ga vandaag nog op zoek naar jouw eigen kledingstijl!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s