Barcelona guide: 5 hotspots die écht de moeite waard zijn

Mijn korte vakantie in Barcelona zit er helaas weer op, maar mijn liefde voor deze stad is echt wel oneindig. Elke keer als ik er ben, voelt het een klein beetje als thuiskomen en ik kan al niet wachten om weer terug te gaan. Maar tot het zover is, zal het nog even bij dromen blijven. En om jullie mee te laten dromen, som ik in deze blogpost de 5 hotspots in BCN die écht de moeite waard zijn. En ja, af en toe is daar iets toeristisch bij. 😉

1. Rambla de Catalunya / Passeig de Gràcia

We kennen allemaal de bekende Ramblas in Barcelona, maar twee straten die minstens even mooi (of misschien wel mooier) zijn, zijn de Rambla de Catalunya en de Passeig de Gràcia. Beide straten zijn bekend om de vele winkels die je er kan terugvinden en dan vooral de vele (en dure) merken. Denk maar aan Louis Vuitton, Rolex, Christian Louboutin, Chanel, Prada… Passeig de Gràcia is dan ook niet voor niks de duurste straat in Barcelona. Voor wie een minder groot budget heeft, kan je hier uiteraard ook terecht voor de bekende ketens Zara, H&M (de grootste van Europa), Pull & Bear…

Maar Passeig de Gràcia staat ook bekend om de prachtige huizen van Guidi: Casa Battlo en Casa Milà. Je kan er binnen gaan, maar de buitenkant van deze huizen op zich is al adembenemend mooi. Zeker de moeite om even bij stil te staan en leuke foto’s van te nemen.

2. Parc del Laberint d’Horta

Voor wie de rust in het drukke Barcelona wil opzoeken, is Parc del Laberint d’Horta een godsgeschenk. Het park ligt buiten het centrum op een enorm rustige plek. Je kan er heerlijk rondwandelen en genieten van de natuur, maar je kan er ook een gezellige picknick houden. Het park heeft ook allemaal leuke verborgen hoekjes en kantjes, waardoor er heel wat te ontdekken is.

Ook voor de kinderen is het park een leuke plek, want het doolhof zorgt ongetwijfeld voor heel wat plezier! Of ben jijzelf misschien into yoga? Dan kan je hier in het park je dag op een enorm rustige manier beginnen door even te mediteren. 🧘🏻‍♀️

3. Parc de la Ciutadella

Hét bekendste park in Barcelona is Parc de la Ciutadella. Het park staat bekend om haar prachtige fontein, waar ook Guadi weer een handje aan heeft meegewerkt. In tegenstelling tot Parc del Laberint d’Horta, is er in dit park op regelmatige basis wel wat te doen. Zo kan je er vaak gaan genieten van een festivalletje.

Ook in dit park kan je gezellig rondwandelen, picknicken of gewoon rustig genieten op een bankje. Uiteraard is het hier minder rustig, omdat het dichter bij het centrum van Barcelona ligt. Maar dat wil niet zeggen dat het daarom minder mooi is!

4. La Boqueria

Voor de foodies onder ons is La Boqueria dé place to be in Barcelona. La Boqueria is de grootste versmarkt van Barcelona en vind je terug aan de Ramblas, midden in het centrum van de stad. De locals komen hier hun boodschappen doen en voor de toeristen is het betreden van de markt al een beleving op zich. Ondanks de toeristen, blijft de markt wel enorm authentiek door de vele kraampjes. En de geur van al dat lekker eten prikkelen meteen al je zintuigen!

Wil je de markt bezoeken op een rustig moment? Ga dan zeker tussen 8u en 9u in de ochtend. Veel toeristen ga je er dan nog niet tegenkomen. Wil je er niet gewoon rondwandelen, maar wil je ook heel wat gerechtjes kunnen proeven? Dan is het aangeraden naar La Boqueria te gaan rond de middag, wanneer je goed veel honger hebt. 😉

5. La Sagrada Familia

En last but not least: wie Barcelona zegt, zegt meteen ook La Sagrada Familia. Het is een beetje zoals Brussel en het Atomium of Parijs en de Eiffeltoren. Het gaat en hoort samen. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon een prachtig gebouw!

Als je er naartoe gaat moet je er altijd rekening mee houden dat het er enorm druk gaat zijn. Dat zie je misschien niet aan onderstaande foto’s, maar het is er gewoon even je beurt afwachten om een leuke foto te nemen. Maar ja, dat moet je er dan maar voor over hebben. 😉

Ga je binnenkort naar Barcelona of kon ik je met deze blogpost overtuigen om zeker te gaan in 2022? Dan zijn deze vijf hotspots meer dan een bezoekje waard!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s