Kerstcadeautips: de 8 leukste kerstcadeautjes voor die boekenwurm in het gezelschap

Heb jij dit jaar met Secret Santa de naam getrokken van die ene boekenwurm in het gezelschap? En heb je geen flauw idee waar je deze persoon een plezier mee kan doen of welke boeken er al op de boekenplank staan? Ga voor één van deze 8 leuke kerstcadeautjes en vermijd dat je met een verkeerd boek aan komt lopen of met een saaie cadeaubon!

1. De eerste zin – scheurkalender

Scheurkalender Pelckmans Uitgevers

De klassieke scheurkalender kennen we allemaal, maar deze is speciaal voor elke boekenwurm. 365 dagen, 365 eerste zinnen van evenveel boeken. Kan jij beslissen aan de hand van één zin en een beetje achtergrondinformatie of het boek iets voor jou is?

Laat de leeslijst van die boekenwurm in de familie serieus oplopen en doe hem/haar deze leuke scheurkalender cadeau!

Deze scheurkalender is verkrijgbaar via Pelckmans Uitgevers €15,00.

2. Houten badrekje

Houten badrekje Bol.com

Wij boekenwurmen nemen het liefst onze boeken overal mee naartoe. En ja, ook in bad. Maar dat is niet altijd even handig. Dit houten badrekje zorgt ervoor dat jouw boeken nooit meer ongewild in het water kunnen vallen. Het enige dat je misschien nog nodig hebt, is iemand die je bladzijdes komt omdraaien. 😉

Zo’n houten badrekje kan je makkelijk bestellen op Bol.com voor €35,98.

3. Leeskussen

Bookseat Ergo Werken

Nog zo’n handig ding is een leeskussen. Wanneer je in de zetel ligt met een boek of in je bed, kan je dit kussen gebruiken om je boek op te leggen. Het werkt dus een beetje zoals het badrekje, alleen is het een zacht kussentje.

Een leeskussen kan je bestellen in alle kleuren van de regenboog op de website van Ergo Werken en dit voor €37,95.

4. Boek met de mooiste boekenwinkels

Bookstores Bol.com

Wij boekenwurmen gaan ook al eens graag naar een leuke boekenwinkel. De Standaard Boekhandel kennen we uiteraard allemaal, maar de wereld heeft nog heel wat mooie winkeltjes in de aanbieding. En de mooiste boekenwinkels van de wereld staan allemaal in het boek “Bookstores”. Het ideale boek dus om mee op reis te nemen en om zo een kijkje te gaan nemen in deze winkeltjes.

Dit boek bestel je makkelijk op Bol.com voor €39,00.

5. Gepersonaliseerde bladwijzers

Gepersonaliseerde bladwijzer smartphoto.be

Bladwijzers, boekenwurmen hebben ze overal rondslingeren zoals vrouwen elastiekjes. Bladwijzers zijn dan ook vaak niet zo speciaal en staan meestal vol met reclame van één of ander boekenfestijn of een nieuw boek dat uitkomt.

Via SmartPhoto.be kan je zelf leuke bladwijzers personaliseren met leuke foto’s of een tekstje. En dit kan vanaf €6,99.

6. Leeslogboek

Leeslogboek Etsy

Boekenwurmen lezen wat af op een jaar. En het is niet altijd even makkelijk om nu te onthouden welke boeken je al gelezen hebt en wat je ervan vond. Dit leeslogboek komt hier heel erg goed van pas! Boekenwurmen kunnen hierin al hun gelezen boeken bijhouden en een persoonlijke recensie neerschrijven. Op zoek naar een goed boek? Vraag dan eens aan die ene boekenwurm welke boeken écht de moeite zijn om te lezen! 😉

Dit leeslogboek kan je bestellen via Etsy voor €9,66.

7. Boekenbox

BoekenBox Blind Date met een Boek

Wat is er leuker dan een boek cadeau krijgen? Een boekenbox cadeau krijgen! Het concept van deze Boekenbox is heel simpel: op basis van enkele sleutelwoorden wordt er een boek gekozen voor jou. Dit boek krijg je toegestuurd in een leuke box én je krijgt er nog een superleuke goodie bij!

Via Blind Date met een Boek kan je zo’n leuke boekenbox bestellen voor €33,50.

8. 100 Books scratch off poster

100 Books scratch of poster Uncommon Goods

Boekenwurmen stellen altijd challenges op aan het begin van elk jaar. Een voorbeeld van zo’n challenge is: “Ik wil dit jaar minstens 20 boeken lezen.” Om die challenge pas écht uitdagend te maken, is de 100 Books scratch off poster ideaal! Deze poster bevat 100 verschillende boeken en elke keer je een boek uitgelezen hebt, kan je deze afvinken.

Deze scratch off poster kan je kopen via Uncommon Goods voor €17,00.

Ziezo, 8 leuke cadeau’s die elke boekenwurm graag krijgt met Kerstmis én die ook passen binnen elk budget! En zo heb je alleen maar lachende gezichten rond de Kersttafel! 🎁

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s