Plasticvrije huidverzorging dankzij Nivea

Steeds meer cosmeticabedrijven worden er zich van bewust hoe schadelijk plastic is en komen dan ook met alternatieven. Nivea is zo’n bedrijf dat hier heel vooruitstrevend is. Naast gerecycleerd plastic hebben ze nu plasticvrije reinigingsbars uitgebracht. En ik heb deze getest!

Naturally clean gezichtsreinigingsbars

Deze gezichtsreinigingsbars zijn plasticvrij én het is het eerste natuurlijke gecertificeerde assortiment van Nivea. Elke bar bestaat namelijk uit 99% natuurlijke oorsprong en is veganistisch. Door het feit dat de bars geen zeep bevatten, wordt je huid mild gereinigd en voelt deze ook meteen zacht aan.

Naturally clean gezichtsreiniger

Naturally clean gezichtsreinigingsbar Nivea

De reinigingsbar is heel erg makkelijk om te gebruiken. Je maakt je handen nat, wrijft over de bar die meteen begint te schuimen en brengt dan de schuim aan op je gezicht. Goed inwrijven en afspoelen en klaar! Mijn huid voelt meteen heel erg zacht en schoon aan. Ideaal om na een hele dag make-up dragen met een schoon gevoel te gaan slapen!

Naturally clean make-up remover

Naturally clean make-up remover Nivea

Ook de make-up remover is makkelijk te gebruiken. Je maakt de bar nat, wrijft deze goed in tussen je handen en je verwijdert met je handen je make-up. Ondanks dat deze bar makkelijk te gebruiken is, heb ik toch niet altijd een even schoon gevoel. Misschien omdat ik het zo gewend ben mijn make-up te verwijderen met micellair water en watjes. Wie weet verandert mijn gevoel nog wel als ik het product langer aan het gebruiken ben.

Naturally clean scrub

Naturally clean scrub Nivea

Ik val in herhaling, maar ook deze scrubbar is heel makkelijk om te gebruiken! Ook hier maak je eerst de bar nat en daarna wrijf je met de bar over je gezicht. Wanneer de scrubdeeltjes op je gezicht zitten, wrijf je nog eens goed in met je vingers om echt goed te scrubben. Van deze bar ben ik wel echt fan. Voor mij werkt deze minstens even goed als een scrubgel!

Ik had eerlijk gezegd verwacht dat deze bars nogal onhandig gingen zijn om te gebruiken, maar ik moet toegeven dat ik me hier enorm in heb vergist! De tutorial video’s op de website leggen heel duidelijk uit hoe je de bars moet gebruiken.

Naast het feit dat ze gebruiksvriendelijk zijn, werken ze ook heel goed. Mijn huid voelt meteen veel zachter aan, wat voor mij wel heel belangrijk is. Toch heb ik het gevoel bij de make-up remover dat mijn make-up niet volledig verwijdert is, dus ga ik nog altijd even na met mijn micellair water.

Maar hecht je zelf veel belang aan zo min mogelijk plastic gebruiken en natuurlijke en vegan producten? Haal dan zeker snel deze bars in huis, want ze zijn wel de moeite!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s