Review: Ik wil met je mee! | Jill Mansell

Frustraties. Ik denk dat dat het woord is dat dit boek enorm goed samenvat. Frustraties. “Is het dan zo’n slecht boek?” Neen, helemaal niet. Maar het is een frustrerend boek. En in deze blogpost leg ik jullie uit waarom!

Het verhaal

“Ik wil met je mee!” gaat over Mimi die voor het eerst het nieuwe huis van haar papa bezoekt in de Cotswolds. Sneller dan ze waarschijnlijk had gedacht, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen. En er is vooral één iemand waarmee het direct klikt, Cal. Hij is gastvrij, intelligent en, als ik de beschrijving van het boek mag geloven, enorm knap.

Helaas, zoals het leven eraan toe gaat, loopt het niet altijd van een leien dakje. Het leven van Mimi en Cal staat op het punt een onverwachte en schokkende wending te nemen. En hetgeen bij mij de meeste frustraties opwekte: Mimi en Cal treffen elkaar steeds op het verkeerde moment.

Zullen ze ooit bij elkaar komen? Dat is de grote vraag waar je meteen na enkele pagina’s mee geconfronteerd wordt.

Favoriete fragment

Mijn favoriete fragment uit dit boek is het moment waarop Loïs, één van de personages in het boek en een goede vriendin van Mimi, haar lichaam na een zwaar verkeersongeval leert accepteren.

Jarenlang schaamt ze zich voor alle littekens en haar beenprothese die ze overhield aan het ongeval. Op een bepaald moment staat ze zelfs op het punt om te scheiden, omdat ze ervan overtuigd is dat haar man alleen maar met haar trouwde uit medelijden. Maar niks is minder waar en hij ziet haar nog altijd heel graag. Na een tijdje beseft ze dit en accepteert ze het feit dat ze maar één been meer heeft en vol staat met littekens.

Voor mij persoonlijk was dit een heel mooi moment, omdat ik het zelf enorm belangrijk vind dat je je lichaam leert accepteren zoals het is. Dat gaat met vallen en opstaan, maar het heeft een enorm positief effect op je mentale welzijn en dit fragment is daar een heel erg mooi voorbeeld van.

Aanrader of niet?

Als je het niet erg vindt om hoe langer hoe meer frustraties te krijgen tijdens het lezen, dan is dit boek een echte aanrader!

En ja, dat is een mopje! Half toch, want er waren wel frustraties. Maar ondanks deze frustraties is het een enorm mooi boek met een heel erg mooi verhaal.

Heb je dus nog een vakantie gepland? Haal dan zeker dit boek nog in huis en neem het mee om in het vliegtuig of op het strand te lezen. Want ja, het is écht een aanrader!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s