Review: Een sprookje | Danielle Steel

Once upon a time… was er een boek waar ik enorm gemixte gevoelens over heb. En ik heb het over het boek “Het Sprookje” van Danielle Steel. Een boek dat je mega Cinderella vibes geeft, maar waar je je voor de helft eerst enorm moet door sleuren. Benieuwd wat ik er uiteindelijk toch van vond? Lees dan zeker verder!

Het verhaal

Camille leeft haar droom tussen de wijngaarden in Napa Valley, Californië. Samen met haar ouders runt ze er een wijnlandgoed. Maar plots overlijdt Camille’s mama en haar papa wordt heel kwetsbaar. Nog geen jaar na de dood van zijn vrouw, die hij doodgraag zag, hertrouwt hij. Al snel beseft Camille dat haar stiefmoeder niet zo perfect is als ze zelf doet uitschijnen.

Favoriete fragment

Mijn favoriete fragment is het moment waar Camille EIN-DE-LIJK de boze stiefmama op haar plaats zet. Iets wat ze (naar mijn mening) al veel eerder in het verhaal had mogen doen. Als ze al de dingen die ze dacht ook effectief zei, werd het verhaal meteen leuker om te lezen.

Aanrader of niet?

Naar mijn gevoel kwam het verhaal veel te traag op gang. Pas in het midden van het verhaal kreeg ik de neiging om het boek in één keer uit te lezen. Jammer, want het is geen dik boek en normaal zou ik dit op 1 of 2 dagen uit hebben.

Ook de schrijfstijl is niet altijd even makkelijk om te lezen. Het springt vaak van de hak op de tak, waardoor het soms moeilijk is om het verhaal te volgen. Ook zijn er in het begin heel erg weinig conversaties tussen de personages. Maar uiteindelijk worden zowel het verhaal als het boek veel beter en is het toch een aanrader!

Ik ga sowieso nog boeken van Danielle Steel lezen, dus houd zeker mijn blog in de gaten voor meer reviews en boekentips!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s