Toerist in eigen land: weekendje genieten in het mooie Mechelen

Het voelde vorige week alsof ik op zomervakantie vertrok: eindelijk nog eens (op chaotische wijze) een valies maken en met de nodige zenuwen gaan slapen. De reden hiervoor? Mijn zus, nicht en ik boekten een weekendje weg naar Mechelen. En ik kan je verzekeren dat we er alle drie enorm hard naar uitkeken.

Overnachten in Brouwerij Het Anker

Overnachten deden we in Brouwerij Het Anker. Nu ja, niet letterlijk in de brouwerij, maar wel in het hotel dat erbij hoort. Het is het ideale hotel voor een weekendje weg: een mooie kamer met alles wat je nodig hebt, een leuke chillruimte en uiteraard heb je de mogelijkheid om takeaway te bestellen, aangezien de brasserie van het hotel niet open is.

Lokale handelaar steunen

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar het is in deze tijden enorm belangrijk om de lokale handelaar te steunen. En dat deden we! Een take-away koffie/chocomelk/homemade limonade haalden we bij Kato Gateaux. Een supergezellige plaats, waar je in betere omstandigheden kan genieten van je koffie in een leuke sfeer.

Wij zijn van Limburg, wat betekent dat een stuk ‘vlaai’ of een gebakje niet kan ontbreken. Dé place to be hiervoor: Niki’s Bakery. Alleen al de geur van kaneel lokt je naar binnen en ik kan je verzekeren dat je er geen spijt van krijgt! We genoten van een stukje red velvet cake, een brownie of een cupcake. Voor ieder wat wils!

Wandelen, wandelen, wandelen…

Met de huidige maatregelen konden we helaas niet veel anders doen dan, naast wat shoppen en het steunen van de lokale handelaars, wandelen. Wandelen, wandelen, wandelen… Maar op zich was dat niet erg. Mechelen is namelijk een supermooie stad met superleuke hotspots. Ideaal om een fotoshoot te organiseren 😉

Bezoekje aan het speelgoedmuseum

Ons weekend sloten we af door een trip down memory lane in het speelgoedmuseum. Playmobile, Lego, spelletjes… We kregen allemaal flashbacks naar speelgoed dat we ooit zelf hadden, of dat onze ouders zelfs nog hadden. Het is een hele leuke plaats om met kinderen naartoe te gaan, maar met volwassenen gaan is zeker ook de moeite!

In ieder geval, het was een topweekend en we hebben meteen besloten van er iets jaarlijks van te maken! Waar we volgend jaar naartoe gaan? Misschien wel Gent of Brugge. Of, als corona het toelaat, staat er misschien wel een buitenlandse citytrip op de planning. Who knows…

We hopen in ieder geval dat we de volgende keer in iets normalere omstandigheden weg kunnen gaan en dat dan ook weer de horeca open is. Zo kunnen we toch ook eens genieten van een lekkere cocktail op een leuk terras!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s