“Leven voor de liefde”, het ideale post-Valentijnsboek van Nicholas Sparks

Valentijn is (eindelijk) voorbij, wat wil zeggen dat we gelukkig geen kleffe foto’s van koppeltjes meer moeten zien. Maar ben je nu toch nog een beetje in Valentijnstemming of in een romantische mood? Dan is dit boek van Nicholas Sparks eentje die je zeker in huis moet halen!

Het verhaal

Een goede roman is ideaal om een momentje voor jezelf te nemen en om je helemaal mee te laten slepen door het verhaal. “Leven voor de liefde” van Nicholas Sparks is hier het perfecte boek voor. Het verhaal gaat over Tru en Hope. Tru is geboren in Zimbabwe en woont er al zijn hele leven. Hope woont in Amerika, in North Carolina om precies te zijn. Hope staat op een kruispunt in haar leven en om tot rust te komen en alles op een rijtje te kunnen zetten, trekt ze voor een tijdje naar het familiehuis in Sunset Beach.

Daar ontmoet ze Tru, die op dat moment in Sunset Beach verblijft om zijn biologische vader voor de eerste keer te ontmoeten. Al snel leren ze elkaar beter kennen en voelen ze zich enorm aangetrokken tot elkaar, maar ze komen voor een onmogelijke en hartverscheurende keuze te staan: die tussen hun familie en hun persoonlijke geluk.

Favoriete fragment

Zonder al te veel te verklappen, wil ik jullie toch graag mijn favoriete fragment meegeven: het moment dat Tru en Hope elkaar na jaren terugvinden. Je zit op dat moment zo hard in het verhaal en je gaat er zo in op, dat het wel lijkt alsof je er zelf bij bent. Het is een heel erg mooi moment en voor mij persoonlijk het mooiste moment van dit verhaal.

Aanrader of niet?

Dit boek is een absolute aanrader! Zowel mijn mama als ik hebben het boek gelezen en we vonden het allebei supermooi. Wel duurde het voor ons even voor we helemaal mee waren met het verhaal. De eerste paar hoofdstukken voelden namelijk aan als de eerste paar afleveringen die je kijkt van een nieuwe serie: je moet er nog allemaal aan wennen en je moet je er een beetje door sleuren, tot je aan de aflevering/het hoofdstuk komt waarna je niet meer kan stoppen. Dit is dus tegelijk een klein minpuntje, alsook het grote pluspunt van dit boek. Na een tijdje ben je zo mee met het verhaal, dat je het in één keer wil uitlezen.

Haal dus snel dit boek in huis en maak je klaar voor een me-momentje met een grote portie romantiek. En heel belangrijk: geniet ervan 😉

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s