Review: Gebroken | Kate Hamer

Het “en route” gedeelte van deze blog ligt dankzij Miss Ona (a.k.a. corona) een beetje stil. Gelukkig kunnen we nog altijd thuis genieten van een leuk boek. Afgelopen week las ik Gebroken van Kate Hamer. Tijd dus voor een review!

Het verhaal

Het verhaal gaat over de drie vriendinnen Phoebe, Orla en Grace en elk hoofdstuk wordt verteld vanuit het perspectief van één van de vriendinnen. Op het begin is dit een beetje verwarrend, aangezien je de personages nog niet goed kent, maar dit betert natuurlijk wel.

De drie vriendinnen spelen dus elk een centrale rol in het verhaal. Ze hebben alledrie een complexe relatie met hun mama, maar ook met elkaar. Orla ziet Phoebe bijvoorbeeld als een levende godin. Ze cijfert haarzelf weg voor haar en doet ook alles voor haar. Phoebe profiteert daar op haar beurt regelmatig van. Grace is de jongste van de groep, maar wel de verstandigste (en stiekem ook mijn favoriet van de drie).

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de zomervakantie in het Engelse stadje Bath. Tijdens deze zomervakantie worden de grenzen van de vriendschap tussen Phoebe, Orla en Grace zwaar op de proef gesteld. Het boek begint met een ongeluk (of was het toch een moord?) en eindigt met veel vraagtekens. Maar meer verklap ik niet!

Aanrader of niet?

“Literaire thriller” staat er te lezen op de voorkant van het boek, maar echt getrild heb ik toch niet. Heel erg jammer, want ik hou wel echt van een goed spannend boek. Helaas had ik niet de neiging om net zoals Joey Tribbiani het boek in de diepvries te leggen, omdat het veel te spannend werd (en ja dit is een Friends-reference, sorry not sorryyy).

Toch ben ik blijven verder lezen, omdat ik wilde weten of er toch nog iets spannend zat aan te komen. En laten we zeggen dat ongeveer de laatste 80 pagina’s pas echt de moeite waard zijn. Jammer, als je weet dat het boek zo’n 420 pagina’s telt. Toch gebeuren er nog enkele onverwachte dingen in die laatste hoofdstukken. Dus uiteindelijk ben ik toch blij dat ik het boek volledig heb uitgelezen.

Ken je een boek dat wel zo spannend is dat je het op een bepaald moment in de diepvries wil leggen? Laat het me zeker weten, alle tips zijn welkom!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s