STAYCATION: 6 hotspots in hartje Oostende

Oostende zit vol met hotspots. De afgelopen week namen we uitgebreid de tijd om al deze hotspots te gaan ontdekken. Van een tapasrestaurant, tot een park tot leescafé, we zijn overal geweest! In deze blogpost lijst ik al deze hotspots voor jullie op.

Lizette Soup & Specials

Beginnen doen we bij Lizette, een bijzondere soup & lunch bar waarbij mensen met een beperking de verzorging van de bediening en de keuken op zich nemen. Naast klassiekers zoals tomatensoep met balletjes of een belegde boterham, kan je er ook een verrassende dagverse suggestie bestellen. Lizette opende ongeveer een jaar geleden de deuren en is een echt succes. Volledig terecht! Alleen al de glimlach van de bijzondere medewerkers maakt je dag helemaal goed! Reserveer zeker een tafeltje op voorhand, want Lizette is enorm populair! In afwachting kan je alvast een kijkje nemen op hun website.

Lucien Salad & Teekewee

Lucien saladbar Oostende
Lucien Salad & Teekewee

Dé nieuwe hotspot in Oostende is ongetwijfeld saladbar Lucien, het vriendje van soeprestaurant Lizette! Net zoals bij Lizette kan je hier terecht voor een lekkere lunch. Je kan er kant-en-klare slaatjes, wraps en gezonde drankjes krijgen. Stel je liever je eigen lunch samen? Geen probleem! Dit kan je à la minute doen en er is ook een take-away optie. Ook hier worden de bediening en de keuken verzorgd door mensen met een beperking. Je kan er zelfs een BV spotten, want Jaimie, bekend van het populaire programma Down The Road, werkt in deze hotspot! Net zoals bij Lizette is het zeker aangeraden om ook bij Lucien op voorhand te reserveren. De website is nog in opbouw, maar ik geef jullie alvast de link!

La Siësta

Voor lekkere tapas moet je bij La Siësta zijn! In dit Mexicaans tapasrestaurant vind je niks anders dan lekkere dingen. Ze hebben naast een enorm gevarieerd en uitgebreid aanbod tapas ook enorm veel cocktails in de aanbieding. Je waant je hier helemaal in Zuiderse sferen. Hier moet je dus zeker langskomen om een avondje uit goed in te zetten! Op de website kan je de hele menu terugvinden, maar wel opletten: je krijgt er meteen honger van!

Maria Hendrikapark

Wie houdt van de natuur moet zeker naar het Maria Hendrikapark gaan. Het is hier ideaal voor een wandel- of fietstocht en je komt er helemaal tot rust. Deze zomer kan je ook een kijkje nemen aan de Q-Hotspot van radiozender Q-Music. Een alternatief voor het Q-beach house, dat omwille van corona niet kon doorgaan. Neem gerust een picknickmand mee, zet je in het gras en geniet van de goede muziek, de natuur en de zon!

Leescafé ’t Leeshuus

Ben je net als ik een enorme boekenliefhebber? Dan moet je zeker langsgaan in ’t Leeshuus. Bij het binnenkomen valt je oog meteen op de vele boeken, waar elke boekenwurm jaloers op wordt. In dit leescafé kan je rustig iets drinken, terwijl je geniet van een goed boek. Ze hebben er een enorme verzameling tweedehandsboeken die je kan scoren aan een klein prijsje. Je kan ze dus ofwel kopen, ofwel daar lezen terwijl je geniet van een drankje. Zelf heb ik drie boeken kunnen scoren voor maar €6! Hou ook zeker hun website in de gaten. Ze organiseren namelijk regelmatig interessante lezingen.

Mommy’s Bastards

And last but not least: Mommy’s Bastards. De ideale plek om een leuke vakantie of een leuke dag af te sluiten. Bestel je favoriete cocktail (er is keuze genoeg) en ga voor wat fingerfood. Zo heb je de ideale ingrediënten voor een geslaagde late night drink! Naast cocktails en fingerfood kan je er ook genieten van heel wat main dishes en van de heerlijke homemade lemonade. Hier vindt iedereen zeker zijn goesting! Neem nu alvast een kijkje op de website en vergeet deze hotspot zeker geen bezoekje te brengen tijdens je volgende vakantie in Oostende!

Al deze hotspots staan garant voor een topvakantie in eigen land en zijn allemaal een bezoekje meer dan waard!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s