#bodypositivity op Reading en Route

Door een filmpje op de Instagrampagina van Gudrun Hespel en enkele belangrijke stories op de Instagrampagina van Jilke Tielemans te zien, heb ik besloten om een blogpost te schrijven over body positivity. De zomer komt er weer aan, wat betekent dat het bikiniseizoen voor de deur staat. Veel meisjes en vrouwen willen afvallen, om toch maar een lichaam te hebben dat bikiniproof is. Maar waarom kunnen we niet gewoon van onszelf houden zoals we zijn?

Koffie met als resultaat gewichtsverlies? Yeah right

Al een hele tijd zie ik hoe langer hoe meer meisjes een bepaald soort koffie, chocomelk of andere soorten dranken promoten met gewichtsverlies als resultaat. Ook ik werd al benaderd om deze producten te promoten en te verkopen. Maar waarom zou ik dat doen? Deze bedrijven werken in een piramidesysteem, wat ten eerste al verboden is. Ook toont onderzoek aan dat deze producten stoffen bevatten die zelfs niet legaal zijn. Er zitten stoffen in die op de dopinglijst staan en die voor serieuze gezondheidsproblemen kunnen zorgen.

Ook van vriendinnen kreeg ik al te horen dat ze werden benaderd om deze producten te kopen. Zijn ze erop in gegaan? Tuurlijk niet, maar er zijn genoeg jongere meisjes die dit wel doen. Meisjes die zich niet goed in hun vel voelen, die niet content zijn met hoe ze eruit zien en die niet van zichzelf houden. Bedrijven willen op de kap van deze meisjes geld verdienen, door hen producten te verkopen die alleen maar problemen met zich meebrengen. En hoe komt dit zelfs over als iemand vraagt of je deze producten wil kopen? Je insinueert hiermee dat iemand ‘dik’ is en dat alleen al is helemaal niet oké!

Hetgeen me hier het meest kwaad om maakt is het feit dat meisjes/vrouwen deze producten willen verkopen aan andere meisjes/vrouwen. Als het internationale vrouwendag, is komen vrouwen over heel de wereld buiten om op te komen voor vrouwenrechten, maar van zodra de zon wat meer begint te schijnen, beginnen we elkaar te judgen en willen we dat iedereen er even slank en strak bijloopt?! Het is iets dat mijn verstand te boven gaat. Iets waar ik echt enorm kwaad van word.

Je bent mooi zoals je bent!

Ik denk dat er maar weinig meisjes of vrouwen zijn die nooit in hun leven ‘dik’ werden genoemd. Ook ik heb dit al moeten aanhoren. Maar guess what? Je bent mooi zoals je bent!! Het is moeilijk om je niks aan te trekken van mensen die commentaar op je hebben, maar eens je dit leert ga je je automatisch beter voelen.

Laat je ook vooral niet depressief maken door dat cijfertje op de weegschaal. Zet 10 vrouwen met hetzelfde gewicht op een rij en je ziet 10 verschillende vrouwen. Elke vrouw is anders en elke vrouw is mooi op haar eigen manier!

Zeg ik dat je niet mag afvallen? Natuurlijk niet! Maar doe dit op een gezonde manier. Eet gezond en ga sporten. En vooral: doe dit voor jezelf en niet omdat anderen zeggen dat je ‘dik’ bent.

Er zijn enkele accounts op Instagram die zeker de moeite waard zijn om te volgen omtrent body positivity. Mijn drie favoriete accounts zijn: Kate Wasley, Kenzie Brenna en Chessie King.

Hetgeen je vooral van deze blogpost moet onthouden is het volgende: je bent mooi zoals je bent!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s