Goodreads, een handige site voor boekenliefhebbers

Al van kinds af aan ben ik een echte boekenwurm, maar na al redelijk wat boeken gelezen te hebben is het soms moeilijk om deze allemaal te onthouden. Heb je net zoals ik moeite met te onthouden welke boeken je nu wel en niet hebt gelezen en wil je graag een handig overzicht? Dan is Goodreads zeker iets voor jou!

Laten we het zo noemen: Goodreads is de Facebook voor boekenliefhebbers. Je kan mensen toevoegen als vriend en je kan volgen welke boeken zij lezen of gelezen hebben en wat ze van deze boeken vinden. Je kan voor jezelf ook een doel opstellen. Wil je bijvoorbeeld op een jaar tijd 10 boeken lezen? Dan kan je dit ingeven op Goodreads. Voor mij persoonlijk is dit enorm handig, omdat ik dan een positieve druk voel om dit doel te behalen.

Je kan voor jezelf ook een bucketlist samenstellen van boeken die je zeker nog wil lezen. Ook dit is superhandig, omdat je dan een goed overzicht hebt van al deze boeken. Nog een handige functie op Goodreads is dat je je vooruitgang kan updaten. Je kan aangeven op welke dag je aan een boek begonnen bent, op welke dat je het boek had uitgelezen, maar tussendoor kan je ook aangeven tot welke pagina je al geraakt bent. Je zou het een digitale bladwijzer kunnen noemen.

Ik heb voor mezelf het doel gesteld om dit jaar 15 boeken te lezen. Momenteel loop ik nog één boeken achter, dus ik ga hier afsluiten en nog wat lezen!

Heb je zelf al een account op Goodreads? Laat het me zeker weten in de comments en misschien kunnen we elkaar dan wel volgen!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s