Hoe een boekenreeks mijn nieuwe verslaving werd

Vorig jaar kocht ik een boek zonder te beseffen dat het mijn nieuwe verslaving werd. Het boek bleek het tweede deel van een reeks te zijn. Van uitgeverij Meulenhoff Boekerij kreeg ik het vijfde boek van dezelfde reeks. Deze boeken zijn zo goed, dat ik ze op enkele dagen tijd had uitgelezen. Deze nieuwe verslaving wil ik dan ook graag met jullie delen, in de hoop dat jullie er even enthousiast over worden als dat ik ben!

De schrijver

Deze boekenreeks is het werk van Robert Bryndza, een schrijver geboren in Groot-Britannië en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij begon zijn carrière als acteur en begon pas met schrijven tijdens een periode waarin hij werkloos was. Hij schreef eerst komische sketches om daarna over te gaan tot vier romcom novels.

Zijn eerste boek in het Thriller genre was “Het meisje in het ijs”, het begin van de reeks volledig draait rond hoofdpersonage Erika Foster. Het boek werd meer dan 1 miljoen keer verkocht in het Engels en behaalde een award voor beste kick-ass vrouwelijke personage in 2016. Ondertussen zijn er vijf nieuwe boeken aan de reeks toegevoegd. In totaal zijn er van deze reeks meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht in het Engels en is de reeks vertaald in 29 talen.

De reeks

Robert Bryndza Erika Foster

Zoals ik al zei gaat deze reeks over inspecteur Erika Foster en de verhalen spelen zich af in Londen. Erika is een getalenteerde detective, die na een verkeerd gelopen actie haar man verliest. Ze heeft er enorm veel moeite mee om de draad terug op te pikken na deze gebeurtenis. De misdaad staat echter niet stil in Londen, dus ze moet elke keer weer alles op alles zetten om meer ellende te voorkomen.

Erika komt over als een koele vrouw die sociaal contact zo veel mogelijk probeert te vermijden. Haar familie woont nog in Slowakije en veel vrienden heeft ze niet. Toch kan je haar als lezer niet haten. Ze heeft iets waardoor je haar eigenlijk heel erg sympathiek gaat vinden.

Waarom deze reeks?

Wat maakt deze boekenreeks nu zo goed? Ik heb nog maar twee boeken van deze reeks gelezen, maar ik was al bij het lezen van het eerste boek grote fan. De verhalen zitten vol met plot twists wat het lezen van deze boeken alleen maar leuker maakt. Het leuke is ook vooral dat je zelf, al dan niet bewust, mee op zoek gaat naar de dader(s). Je probeert zelf verbanden te leggen tussen de dader(s) en zijn/haar slachtoffer(s) en je probeert ook zelf te achterhalen wat nu juist de motieven zijn. Ik heb zelf altijd graag politieseries gekeken, dus deze reeks kwam als een geschenk uit de hemel!

Ik ben in ieder geval nog van plan om de andere delen van deze reeks in huis te halen en meer te weten te komen over het leven van Erika Foster.

Alle boeken van deze fantastische reeks zijn te verkrijgen via Standaard Boekhandel en kan je momenteel scoren voor een spotprijsje. Twijfel dus zeker niet om deze reeks in huis te halen! Wil je nog meer inspiratie om nieuwe boeken in huis te halen? Bekijk dan zeker de reviews en de boekentips onder de categorie ‘Books’!

Love, Hanne x

4 gedachtes over “Hoe een boekenreeks mijn nieuwe verslaving werd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s