#shoplocal bij deze 5 Belgische webshops

Aan het begin van de quarantaine deed Wouter Torfs een oproep om lokaal te shoppen en zo de Belgische economie te steunen in deze moeilijke tijden. Ja, Zalando is heel handig en heel makkelijk, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om te kunnen zeggen dat ik Belgische items in mijn kleerkast heb hangen. In deze blogpost zet ik mijn favoriete Belgische webshops in de kijker, maar ook enkele online winkels die ik zelf pas ontdekte.

LA V Store

LA V Store

LA V Store is de online fashion en lifestyle winkel van Lauren Vromans. Je vindt er wekelijks de nieuwste trends en musthaves in fashion en lifestyle. LA V laat zich inspireren door fashiontrends, influencers en fashionbloggers om ervoor te zorgen dat iedereen elke dag kan stralen met de items die ze aanbieden. Zo kan iedereen genieten van luxueuze, maar betaalbare kleren. Via hun Instagram- en Facebookpagina houden ze iedereen op de hoogte van nieuwe collecties, acties en winacties.

mAke

mAke – Fair Fashion & Beauty

mAke is de webshop van Anke Stienen. mAke staat voor FAIR Fashion en Beauty. Alles wat ze aanbieden is cruelty free en zo lokaal mogelijk. Voor fair fashion gaan ze op zoek naar de balans tussen trends en stijl en zoeken ze naar een manier om stijlvol te zijn met een minimum impact voor de aarde. Op de webshop vind je ook een luikje ‘second hand’ om de verkoop van tweedehandskleren te promoten. De fair beautyproducten zijn allemaal cruelty free en vegan. Ook mAke is terug te vinden op Instagram en Facebook. Het is zeker de moeite om deze webshop in de gaten te houden!

Charline’s Closet

Charline’s Closet

Charline’s Closet is gevestigd in Gent en is de winkel van Charline. Naast een fysieke winkel is er ook een webshop en dat komt in deze periode heel erg goed van pas! Charline’s Closet heeft een breed aanbod, gaande van kleren en schoenen tot juwelen, accessoires en lifestyle artikelen. Uiteraard is ook deze webshop terug te vinden op Instagram en Facebook. Hou zeker deze pagina’s in de gaten en bekijk als eerste hun nieuwe collectie!

Wearable Stories

Wearable Stories

Wearable Stories is het kindje van Loredana Falone. Naast de webshop zijn er nog twee fysieke winkels, één in Hasselt en één in Antwerpen. Wearable Stories staat voor een hoge kwaliteit die hand in hand gaat met fair trade en duurzame kleding. Loredana gelooft in gesofisticeerde items die laten zien dat de details er zeker toe doen. Wearable stories is ook terug te vinden op Instagram en Facebook.

ByLenz

ByLenz

ByLenz is de (online) winkel van Axelle Lens. De fysieke winkel is te vinden in Turnhout en is zeker een bezoekje waard (van zodra de quarantaine voorbij is). ByLenz trakteert je op de laatste nieuwe musthaves en zorgt heel regelmatig voor nieuwe collecties. Ook hier vind je alles wat een echte fashionista zeker in haal kast moet hebben. Volg ByLenz ook zeker op Instagram en Facebook, zodat je van alles op de hoogte blijft!

Hopelijk stimuleert deze blogpost je om meer lokaal te kopen en om zo onze Belgische economie te steunen in deze moeilijke tijden.

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s