5 boeken om te lezen tijdens de quarantaine

Iedereen kent het wel: dat stapeltje op je nachtkastje, die boeken die je kreeg voor Kerstmis of die wat je al jaren meeneemt op vakantie. Allemaal boeken die je absoluut wil lezen. Alleen komt het er maar niet van. Voor deze mensen komt de quarantaine misschien als een godsgeschenk. En voor zij die graag wat inspiratie willen, som ik hier 5 willekeurige boeken op die je zeker gelezen moet hebben!

De Passievrucht – Karel Glastra van Loon

De Passievrucht – Karel Glastra van Loon

Het verhaal begint met een prangende vraag: wat doe je als je als vader van een zoon ontdekt dat je al heel je leven lang onvruchtbaar bent? De verteller neemt de lezer mee in zijn zoektocht naar de echte vader van zijn zoon en een reis doorheen zijn verleden. Hetgeen hij al die jaren dacht te weten, moet hij terug in vraag stellen. En hij moet vragen beantwoorden, die hij liever nooit had gesteld. Lees je graag romans? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

De Stalker in de Nacht – Robert Bryndza

De Stalker in de Nacht – Robert Bryndza

Voor wie graag een goede thriller leest, moet bij Robert Bryndza zijn. De Stalker in de Nacht speelt zich af in Londen. Een dokter wordt dood teruggevonden in zijn bed. Een paar dagen later vindt men een tweede slachtoffer, vermoord op dezelfde manier als de dokter. Het waren beide alleenstaande mannen met een teruggetrokken leven. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan de moordenaar? Hoeveel slachtoffers gaan er nog volgen? En is wat ze denken te weten over de moordenaar wel juist? Haal je innerlijke Sherlock Holmes boven en volg inspecteur Erika Foster in haar zoektocht naar de moordenaar.

Het moois dat we delen – Ish Ait Hamou

Het moois dat we delen. Mijn persoonlijke favoriet. Een beklijvend verhaal dat je vanaf het begin vastgrijpt en niet meer los laat. Het verhaal gaat over Soumia en Luc en speelt zich vooral af in het stadje waar ze wonen. Aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier en op het voetbalveld. Ze wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Soumia probeert wanhopig haar verleden achter zich te laten. Luc draagt het verleden nog elke dag met zich mee. Wanneer ze elkaar toevallig leren kennen, komen ze beide voor moeilijke keuzes te staan. Wil je graag meer weten over dit boek? Lees dan zeker mijn review. Hopelijk overtuigt het je om dit boek zo snel mogelijk in huis te halen.

Mijn Verhaal Becoming – Michelle Obama

Mijn Verhaal Becoming – Michelle Obama

Michelle Obama beschrijft voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze enerzijds een evenwicht probeert te vinden tussen haar werk en haar gezin, en de snel lopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze geeft ons een unieke kijk in de gesprekken tussen haar en haar man. Moet hij zich wel kandidaat stellen voor het presidentschap? Wat als het zo ver is? Ze vertelt met charme, humor en openheid over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights en over hun leven in Het Witte Huis. Leer Michelle Obama en haar familie van een andere kant kennen en geniet van het verhaal van deze prachtige vrouw.

Het Laatste Oordeel – Toni Coppers

Het Laatste Oordeel – Toni Coppers

Emma, net 12 jaar, verdwijnt op een zomeravond uit de tuin van haar ouderlijk huis. Is ze weggelopen na een puberale ruzie of een kalverliefde achterna gelopen? Haar ouders ontkennen beide opties. Commissaris Liese Meerhout heeft er een wrang gevoel bij. Een paar dagen later verdwijnt ook Femke, 13 jaar. Getuigen zagen een bestelwagen en alarmbellen beginnen te rinkelen. Wanneer de motieven van de dader duidelijk worden, is de waarheid veel schokkender dan men eerst kon vermoeden. Laat je meeslepen in deze spannende Liese Meerhout-thriller van Toni Coppers. Wie weet zet dit boek je wel aan om de andere thrillers van deze commissaris ook te lezen.

Hopelijk zet deze blogpost je aan om eindelijk aan die stapel boeken op je nachtkastje te beginnen. Misschien heb je wel nieuwe inspiratie kunnen opdoen of ben je nu geïnteresseerd in een nieuw genre. Deze quarantaine wordt in ieder geval veel leuker met een goed boek om te lezen!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s