Het einde van een mooi, maar (veel) te kort avontuur

Wat een mooie periode van vier maanden had moeten zijn, is geëindigd na amper vijf weken. Corona besliste een einde te maken aan de beste periode uit mijn leven. Ik had nog een hele bucketlist af te werken. Dingen die ik nog graag wou doen, wou zien en wou beleven. Helaas ben ik terug naar huis moeten komen, dik tegen mijn goesting. Er is wel één ding dat vaststaat: ik ga sowieso terug.

Een dag om snel te vergeten

Een mail krijgen waarin staat dat je verplicht wordt terug naar België te komen en dat je je periode op Erasmus moet beëindigen. Ik kan jullie verzekeren dat er betere manieren zijn om wakker te worden. Zelfs het feit dat de buren iedere ochtend hun appartement aan het verbouwen waren alsof hun leven ervan af hing was nog niet zo erg. Het is het soort nieuws waar je voor vreest, maar waarvan je hoopt dat je het uiteindelijk toch niet te horen krijgt.

Vanaf dat moment gaat alles in stroomversnelling. Eerst contact opnemen met school, dan naar huis bellen, terug contact opnemen met school, contact opnemen met het stagebedrijf, contact opnemen met de verhuurders van het appartement, vliegticket boeken en inpakken. Op een paar uur tijd moest alles zo snel gaan. Als ik er nu op terugkijk, vraag ik mij af hoe ik dat allemaal in godsnaam gedaan heb. Voor ik het wist stond ik op de luchthaven en even later was ik al thuis. Bizar hoe snel alles kan gaan.

Flashback

Gedurende de hele dag kreeg ik flashbacks naar toen ik 10 of 11 jaar oud was. We gingen voor de eerste keer op vakantie naar Mallorca. Ik had er de tijd van mijn leven. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, en dus ook aan deze vakantie. De hele dag, en echt letterlijk de hele dag, had ik geweend. Vanaf het moment dat we aan het inpakken waren, tot op het vliegtuig. En ook thuis kwamen er nog traantjes.

Dit was gisteren niet anders. Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik terug naar België moest kwamen de tranen, en ze bleven komen. De mooiste vier maanden van mijn leven werden me afgepakt. Een situatie waar niemand iets aan kan doen, maar het bleef oneerlijk aanvoelen. Zelfs tijdens het schrijven van deze blogpost moest ik af en toe eens in mijn ogen wrijven, zodat ik terug kon lezen wat ik aan het schrijven was.

Het ergste vond ik dan dat er één persoon was waar ik geen afscheid van kon nemen. Iemand die altijd voor me klaar stond, waar ik alles aan kon vragen en die me met plezier hielp (zelfs al stelde ik weer eens een domme vraag). Iemand die me dingen van Barcelona heeft laten zien die ik anders niet had gezien. En ook iemand die deze periode beter heeft gemaakt dan ik had kunnen denken. Dus bij deze: een dikke merci, Tom. En je bent nog niet van mij af.

Mooie vijf weken, met nog mooiere mensen

Hetgeen waar Erasmus om draait is het ontmoeten van nieuwe mensen uit verschillende landen. Vriendschappen maken die je je hele leven gaan bijblijven. Ik heb het geluk gehad om dit te mogen doen. Ik heb vijf weken met mensen mogen samenleven die stuk voor stuk fantastisch zijn. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik herinneringen heb die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren. Herinneringen zoals Pancake Tuesday, verstoppertje spelen tijdens de quarantaine of gewoon gezellig met z’n allen naar Friends kijken. Simpele herinneringen, maar ze zijn van onschatbare waarde.

Het waren mensen van wie afscheid nemen absoluut niet makkelijk was. Mensen die voor altijd een speciaal plaatsje in mijn hart hebben. Mensen die ik hopelijk heel snel weer ga zien. En om Emma te quoten: “I don’t think I’ve ever laughed this much in my entire life”. De perfecte quote om de afgelopen vijf weken te omschrijven.

Zoals ik al zei zijn er nog een heleboel dingen die ik nog wil doen, wil zien en wil beleven in Barcelona. Ik ben dan ook zeker van plan om nog terug te gaan. Wanneer en voor welke periode dat gaat zijn weet ik nog niet, maar ik ga sowieso terug.

Love, Hanne x

3 gedachtes over “Het einde van een mooi, maar (veel) te kort avontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s