Al één maand in Barcelona, nog drie te gaan

Vier maanden op Erasmus, vier maanden in een ander land, vier maanden weg van familie en vrienden. Die vier maanden klinken lang, maar het gezegde “tijd vliegt als je je amuseert” is nog nooit zo hard van toepassing geweest als op de afgelopen maand. Vandaag ben ik al een maand in Barcelona en over drie maanden ben ik weer thuis. In deze blogpost vertel ik jullie meer over hoe de afgelopen vier weken gegaan zijn, zowel op mijn stage als daarbuiten.

Spaanse werkmentaliteit

Vandaag ben ik aan mijn vijfde (?!) week begonnen van mijn stageperiode. Week nummer vijf al, hoe snel kan de tijd gaan? Heel snel, zo blijkt. Toch moest ik de eerste twee weken nog enorm hard wennen aan de Spaanse werkmentaliteit. Het verschil tussen België en Spanje is enorm groot. De mensen hier hebben geen vaste uren waarop ze beginnen en eindigen. Als ze rond een bepaald uur beginnen is het goed. Dit zorgde er dan voor dat ik de eerste week elke dag als eerste aankwam en buiten aan de deur moest wachten tot één van de collega’s arriveerde zodat ik binnen kon. Mijn besluit? ’s Morgens 5 minuten langer in mijn bed blijven liggen, zodat ik hier geen 5 minuten zielig voor de deur moet staan wachten.

Ups & downs

Naast het feit dat ik moest wennen aan de werkmentaliteit, verliep de stage zelf in het begin met ups & downs. Ik kreeg in het begin geen taken toegewezen. Enkel als ik vroeg wat ik kon doen, werd er mij een taak gegeven. Ondertussen is dit al heel erg verbeterd en ik ga nu dan ook met plezier werken! Ik heb ook de functie ‘Community Manager van LinkedIn’ gekregen. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor alles wat verschijnt op de pagina van 1840 Serviced Apartments. Niet alleen ben ik verantwoordelijk voor alle posts, mijn stagebegeleidster gaf me ook een persoonlijk project op LinkedIn. Het feit dat ik op korte tijd redelijk wat verantwoordelijkheid heb gekregen is een serieuze boost om verder te gaan en om de dingen alleen maar beter te doen!

1840 Serviced Apartments Barcelona

Bucketlist

Zoals jullie uit mijn vorige blogpost wel hebben kunnen opmaken, is er in Barcelona enorm veel te zien, te doen en te beleven. Naast de toeristische dingen, gooien ze je hier ook dood met tapas restaurants, cocktailbars en crèmeries. Van zodra ik hier mijn favoriete plaatsen heb gevonden, maak ik van deze drie topics een lijstje met de plaatsen die een bezoekje meer dan waard zijn. Hou dus zeker mijn blog in de gaten!

Er staan nog een aantal dingen op de planning die ik sowieso gedaan wou hebben. Ik geef jullie even een opsomming:

  • Trip naar Montserrat (21/03)
  • Match van FC Barcelona meepikken (22/03)
  • Kajakken en snorkelen in de Costa Brava (23/05)

Naast deze geplande tripjes, staan er nog heel wat dingen op mijn bucketlist die ik gedaan wil hebben voor ik weer naar huis ga. Ook van deze dingen geef ik jullie even een (kleine) opsomming:

  • Montjuïc
  • Mount Tibidabo
  • Bunkers
  • Girona
  • Park Guëll
  • Barcelona by bike
  • Jardins de Ca N’Altimira

Ben jij geïnteresseerd in een buitenlandse stage en zit je nog met enkele vragen? Of weet jij misschien nog leuke dingen om te doen/bezoeken in Barcelona? Aarzel dan niet en laat het me zeker weten!

Love, Hanne x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s