Uitstapjes in Barcelona met nieuwe vrienden

Het afgelopen weekend was druk, maar enorm leuk. Samen met enkele kotgenoten ben ik een deeltje van Barcelona gaan ontdekken. Zowel toeristische, als minder toeristische dingen kwamen aan bod. We hebben nog lang niet alles gezien van Barcelona, maar dat maakt niet uit. Ik heb nog 3 maanden en 12 dagen om al de rest te ontdekken. Tijd genoeg dus (hoop ik)! In deze blogpost geef ik jullie een kleine recap van wat we het afgelopen weekend allemaal hebben gedaan. En wie weet haal jij er tips uit voor jouw volgende citytrip naar Barcelona!

Parc Del Laberint D'Horta in Barcelona

Laat ik eerst even beginnen met mijn kotgenoten voor te stellen. Als eerste op de foto hebben we Trevor, hij kwam overgevlogen vanuit Amerika om hier in Barcelona te studeren. Naast Trevor zit Roma, afkomstig uit Nederland. Ook zij is hier om te studeren. Dan staat Emilie uit Noorwegen en ook zij studeert hier. Naast mij staat Aaron uit Ierland. Hij en ik zijn de enige twee van ons kot die hier zijn voor onze stage. Emma (Canada), Eshan (Amerika), Kaan (Turkije) en Saatvik (India) waren er niet bij dit weekend en staan helaas niet op deze foto.

Zaterdag

Zoals jullie in mijn vorige blogpost al konden lezen, heb ik zaterdagnamiddag met Roma doorgebracht. We zijn de dag begonnen met een lunch bij Flax & Kale en besloten om erna enkele toeristische plaatsen te gaan bekijken. Zo zijn we uitgekomen bij Arc de Triomf en het mooie Parc de la Ciutadella dat er vlakbij ligt. Het park is, ondanks de toeristen, ideaal om er op een warme lente- of zomerdag te gaan picknicken en te genieten van een rustige dag.

’s Avonds stond er een concert op het programma. Emilie had enkele vrienden van haar universiteit die naar het concert gingen en ze vroeg aan Roma, Aaron en mezelf of we geïnteresseerd waren. Het concert was volledig gratis, dus natuurlijk waren we geïnteresseerd! De Latijns-Amerikaanse Ana Tijoux gaf het concert, dat volledig in het teken stond van feminisme. Ondanks dat het in het Spaans was, en ik er dus niet veel van begreep, was het toch de moeite waard! Om de avond af te sluiten besloten we om samen tapas te gaan eten. En zo was dit een geslaagde zaterdag!

Zondag

Net zoals bij ons in België is een zondag ook in Barcelona een rustdag. We besloten daarom om naar Parc Del Laberint D’Horta te gaan en om daar op het gemak wat rond te wandelen. Als je met kinderen een citytrip maakt naar Barcelona is deze plaats wel ideaal om enkele uurtjes door te brengen. Het park bestaat uit een doolhof en eens je uit het doolhof bent, staan er je nog veel meer mooie dingen te wachten. Het park in zijn geheel is enorm mooi, enorm rustgevend en was dus de ideale plaats om er onze zondagnamiddag te spenderen.

Ons kot ligt heel erg dicht bij Plaça D’Espanya, een plaats waar wij dan ook regelmatig de metro moeten nemen. Aan Plaça D’Espanya heb je Las Arenas de Barcelona, een enorm groot gebouw dat mij een beetje doet denken aan het Colosseum in Rome. Anders dan het Colosseum, is Las Arenas de Barcelona onder andere een shopping centre en kan je er in verschillende restaurants gaan eten.

Je hebt er ook de mogelijkheid om helemaal naar boven te gaan en te genieten van een prachtig uitzicht. Trevor, Emilie en ik vonden dit een geslaagd einde van dit leuke weekend. Op het moment dat wij er waren ging de zon al onder. Dit maakte het uitzicht nog veel mooier!

Plaça D'Espanya in Barcelona

Na al bijna vier weken in Barcelona te vertoeven moet ik zeggen dat ik me elke dag meer en meer thuis begin te voelen. Het feit dat ik zo’n leuke kotgenoten heb zit daar ook zeker voor iets tussen. Zonder hen zou het hier veel minder leuk zijn!

Hopelijk heeft deze blogpost jullie enkele tips kunnen geven van wat je hier allemaal kan doen voor als je zelf een citytrip naar Barcelona wil boeken of al hebt geboekt!

Love, Hanne x

Een gedachte over “Uitstapjes in Barcelona met nieuwe vrienden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s