Must visits in Barcelona | Flax & Kale

Met acht andere studenten op kot zitten heeft zo zijn voordelen. Een groot voordeel daarvan is dat je met elkaar nieuwe plaatsen kan ontdekken of elkaar tips kan geven. Zo heeft Roma, mijn kotgenoot uit Nederland, mij kennis laten maken met Flax & Kale. Het is dé plaats in Barcelona voor zij die gezond willen eten. Aangezien ik zo veel mogelijk nieuwe dingen/plaatsen wil ontdekken tijdens deze vier maanden, was ik dan ook enorm benieuwd naar wat deze zaak te bieden heeft.

Om te beginnen is Flax & Kale een beetje “famous” als het gaat om healthy lifestyle hier in Barcelona. Waarschijnlijk is deze zaak ook zo famous omdat het restaurant enorm Instaproof is. Het is er heel leuk ingericht, met veel planten en decoratie in een industriële stijl. Een andere reden waarom het een must visit is? Er is een rooftop! Ook hier ben je omgeven door enorm veel planten en ze hebben er hun eigen moestuintje met ingrediënten die ze gebruiken in hun gerechten. Aangezien de rooftop wel heel populair is, kan het helaas soms gebeuren dat je even moet wachten tot er plaats is. Of het het wachten waard is? Zeker wel!

Naast een heerlijk ontbijt, kan je er ook langsgaan voor een gezonde lunch of diner. Voor zij die graag van vegetarisch of vegan houden, is dit zeker the place to be! Zelf ben ik niet per se bezig met vegetarisch of vegan te eten, ik eet gewoon wat ik lekker vind. En wat ik hier heb gegeten vond ik heel erg lekker! Roma bestelde de Poke Avo Toast en ik koos voor de Mango Passion Yoghourt. Op zich lijkt het niet veel, maar het vult wel enorm goed!

Flax & Kale in Barcelona

Aangezien alles wat je hier kan eten eigenlijk heel gezond is, konden we ook niet anders dan nog een dessert kiezen. Als dessert koos Roma voor El Copito Vegano (gekarameliseerde peertaart met macademianoten en een witte cacao topping) en ik koos voor de Two Textures Choco Cake met huisgemaakte aardbeienijs. Dit alles samen met de Homemade Lemonade zorgde voor een geslaagde lunch!

Flax & Kale in Barcelona

Bekijk zeker hun website en Instagrampagina voor meer informatie en foto’s. Als je in Barcelona bent is het zeker de moeite om eens te gaan lunchen op hun rooftop, of in één van hun andere restaurants. In totaal zijn er in Barcelona vier vestigingen van deze zaak.

  • Flax & Kale Tallers: C/ Tallers 74b, Barcelona
  • Flax & Kale Passage: Pasaje de las Manufacturas. Main Entrance: Sant Pere Més Alt 31-33. North Entrance: Trafalgar 26, Barcelona
  • Flax & Kale à porter: Passeig de Gràcia 11, Edificio Generali, Barcelona
  • Flax & Kale La Roca Village: La Roca Village local 141 Santa Agnes de Malanyanes , Barcelona

Weet jij nog andere leuke plaatsen in Barcelona waar het zeker en vast de moeite is om eens binnen te springen? Laat het me dan zeker weten, alle tips zijn meer dan welkom!

Love, Hanne x

Een gedachte over “Must visits in Barcelona | Flax & Kale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s