Hola! Que tal?

Mensen zeggen altijd hoe snel de tijd wel niet gaat. Wel, de mensen hebben gelijk. Dit is nu misschien overdreven, maar ik zit al een week in Barcelona, nog 17 weken te gaan. Hoe het was tot nu toe? Wel, dat kunnen jullie in deze eerste blogpost lezen. En geloof me, ik heb al het één en ander te vertellen!

Ready for take-off

Het was lang wachten en ik heb er lang naar moeten uitkijken, maar vorige week zondag kon ik eindelijk vertrekken. Na al die maanden van voorbereiden en zoeken naar een stageplaats, kon ik echt niet wachten om te vertrekken en om aan dit avontuur te beginnen. Ondanks dat ik ben vertrokken voor vier maanden, drong het zeker op dat moment nog niet door dat ik mijn vrienden en familie zo lang niet meer ga zien. Het voelde eerder alsof ik alleen voor een tijdje op vakantie vertrok, maar ik ben er toch wel van overtuigd dat dit voor hen anders aanvoelde.

Hetgeen waar ik vooral nieuwsgierig naar was waren mijn kotgenoten. En wat blijkt? Ze zijn allemaal echt super! In totaal zijn we met 9 studenten, 4 meisjes en 5 jongens. Het leuke vind ik vooral dat het een mix is van verschillende nationaliteiten. De meisjes komen uit Nederland, Noorwegen en Canada. De jongens uit Amerika, Ierland, India en Spanje. Zie het een beetje als W817: een leuke, soms zelfs gekke, bende met allemaal verschillende mensen die toch super goed met elkaar overeen komen. Meer moet dat niet zijn!

Stage

Donderdag kon ik dan ein-de-lijk met mijn stage beginnen. Om de één of andere reden was ik niet echt zenuwachtig, ik had gewoon enorm veel zin om eraan te beginnen. Mijn eerste stagedag verliep vrij rustig. Ik kreeg nog eens extra uitleg over het bedrijf, over de manier waarop zij werken en ik kreeg al een eerste project toegewezen. Ook met de collega’s heb ik het zeker getroffen! Iedereen is super lief en ik kan bij iedereen terecht als ik met vragen zit. Ook de omgeving waar mijn stageplaats is gelegen is enorm mooi. Het bedrijf ligt kort bij Port Vell, een supermooie plaats om rond te wandelen. Zeker tijdens golden hour is het echt wel de moeite! Als je het mij vraagt heb ik tot nu toe het ideale stagebedrijf!

Good food = good mood

Als je dan toch voor vier maanden in een andere stad in een ander land bent, kan je maar beter zo snel mogelijk te weten komen waar het goed is om te eten! Dinsdagavond ging ik samen met enkele vrienden eten in een Argentijns restaurant, La República RestoBar. Elke dinsdagavond heb je er de mogelijkheid tot all you can eat. En ja, het was even goed als dat het klinkt! Voor maar 10 euro kan je er superlekker vlees eten en je kan bijbestellen zoveel als je maar wil! Sounds good, right?!

Een andere superleuke en lekkere plaats om te eten is Taco Alto. Hier kan je heel goedkoop taco’s en quesadillas eten. Doordat de plaats enorm kleurrijk is word je al happy door er alleen maar binnen te gaan. Pluspunt? De taco’s en quesadillas zijn echt enorm lekker! Oh ja, de margarita cocktails zijn dat ook! Zeker de moeite waard om hier te komen eten als je in Barcelona bent!

Taco Alto Barcelona

Ik ben echt enorm benieuwd naar wat de rest van mijn periode hier in Barcelona gaat brengen, maar ik ben ervan overtuigd dat het allemaal herinneringen gaan opleveren die ik voor altijd ga koesteren.

Hou zeker mijn blog, Facebookpagina en Instagrampagina in de gaten voor nieuwe blogposts en verhalen over mijn Erasmusperiode!

Love, Hanne x

Een gedachte over “Hola! Que tal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s