Nog 26 dagen tot Erasmus…

Vanaf 9 februari zit ik voor 4 maanden in Barcelona om er mijn buitenlandse stage te doen. 4 maanden en 5 dagen om precies te zijn. Of ik hier naar uitkijk? Laten we zeggen dat dat nogal een understatement is. De voorbereidingen duren echter bijna even lang als de stageperiode zelf, maar ik ben er zeker van dat het het allemaal waard gaat zijn.

Het zoeken naar een stageplaats heeft mij by far de meeste stress bezorgd. Spanjaarden zijn namelijk niet van de snelsten als het aankomt op het beantwoorden van mails en dat zorgde alleen maar voor frustraties. Na enorm veel bedrijven gemaild te hebben en serieus wat peptalks te hebben gekregen van Bjeshka (waarvoor dank xx), was er dan toch eindelijk dat verlossende mailtje van 1840 Serviced Apartments. Na al die maanden van stress had ik dan toch eindelijk mijn stageplaats, waar ik mee mag functioneren in het communicatieteam.

Het echte voorbereidende werk begon pas nadat ik bevestigd kreeg dat mijn stageplaats in orde was. Om te beginnen moest ik een deel documenten invullen samen met de school en mijn stagebedrijf, zoals een stagecontract en dergelijke. Je bent ook verplicht om een taaltest af te leggen in de taal van je Erasmusperiode. Voor mij was de test in het Engels, wat het al niet te moeilijk maakte. Deze taaltest is voor jezelf en dient om je niveau te testen, het bepaalt dus niet of je wel of niet op Erasmus mag vertrekken. Ook de zoektocht naar een kot begon, maar die had ik al snel gevonden via uniplaces.com. Dit is een site die speciaal gemaakt is voor studenten die op Erasmus willen gaan. Aangezien ik niet zeker ben of je de foto’s die op Uniplaces staan zomaar ergens anders op mag publiceren, krijgen jullie mijn kot te zien van zodra ik in Barcelona ben.

Sinds een week ben ik ook bezig met een lijstje bij te houden waar ik opschrijf wat ik allemaal moet meenemen. Als je voor zo’n lange periode weg bent van huis is het belangrijk dat je zeker alles meehebt. Je kan namelijk niet even snel naar huis gaan om spullen die je vergeten bent op te halen. Dankzij dit lijstje (en mijn mama die op geregelde tijdstippen nog met tips komt) heb ik een handig overzicht wanneer ik ga inpakken om te vertrekken.

Ben je zelf ook aan het nadenken om op Erasmus te gaan en je stage in het buitenland te doen of ergens in een ander land te gaan studeren? Dan hoop ik dat ik je met deze blogpost al wat meer informatie heb kunnen geven! Zit je toch nog met vragen? Aarzel dan niet om mij te contacteren, ik help je met plezier verder!

Hou ook zeker vanaf 9 februari mijn blog in de gaten om te weten te komen hoe het leven op Erasmus nu echt is!

Love, Hanne x

2 gedachtes over “Nog 26 dagen tot Erasmus…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s