Mijn goed voornemen voor 2020? BLOGGEN!

Na maanden van nadenken, schrijven, herschrijven en nog meer nadenken, schrijven en herschrijven is het dan eindelijk zover, mijn blog staat online! In deze eerste blogpost ga ik jullie wat meer over mezelf vertellen en ga ik uitleggen waarom ik uiteindelijk toch heb beslist om een blog te starten. Ben je net zoals ik een eeuwige twijfelaar? Dan hoop ik dat ik je met deze blog kan overtuigen om toch te doen wat je altijd al wou doen. Enjoy!

Wie ben ik? Wat doe ik? Wat drijft mij?

Laat ik beginnen met mezelf even voor te stellen. Ik ben een 21-jarige studente Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL Hasselt. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar en ik volg de masterclass Online Communicatie. Dankzij deze studies ben ik in aanraking gekomen met schrijven en bloggen. Voor het vak copywriting kregen we de opdracht een blogpost te schrijven over een trend in de communicatie. Dit vond ik zo leuk om te doen, dat ik sinds dat moment ben beginnen nadenken om mijn eigen blog te starten. Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en heb ik eindelijk de stap gezet naar een eigen blog.

Eeuwige twijfelaar en serieuze overthinker

Waarom ik een jaar heb nagedacht en getwijfeld over het al dan niet starten van een blog? Ondanks het feit dat ik geen Weegschaal ben van sterrenbeeld, ben ik toch een eeuwige twijfelaar. Ik denk veel te hard na over bepaalde dingen, over keuzes die ik maak en over wat anderen ervan kunnen denken. Mijn vrienden hebben me er dan ook van kunnen overtuigen om toch mijn eigen blog te beginnen en ik ben hen hier heel dankbaar voor.

What’s the blog about?

Waar gaat mijn blog nu precies over gaan? Reading en Route, de naam van mijn blog, verklapt het al een beetje. Ik reis en lees enorm graag, maar helaas zijn dit twee dingen die ik momenteel veel te weinig doe. Met deze blog wil ik mezelf dan ook een beetje verplichten om meer te reizen en te lezen. Onder de categorie ‘Travels’ kunnen jullie alles lezen over citytrips, vakanties en noem maar op. Reviews van boeken, aanraders en tips kunnen jullie dan weer terugvinden onder de categorie ‘Books’. Aangezien ik een aantal boeken heb gekregen met Kerstmis gaat dit zeker een categorie zijn die je in de gaten moet houden!

Verder ga ik ook bloggen over mijn internationale stage. Dankzij mijn opleiding krijg ik de kans om in een buitenlands bedrijf ervaring op te doen in de communicatiesector. Mijn stage begint op 10 februari bij 1840 Serviced Apartments in Barcelona. Ik kijk er enorm hard naar uit om aan deze, ongetwijfeld leerrijke, periode te beginnen. Mijn verhalen over deze stageperiode kan je terugvinden onder de categorie ‘Erasmus’.

Naast reizen, boeken en mijn buitenlandse stage ga ik ook zeker over andere topics bloggen. Zo bestaat mijn blog uit nog twee extra categorieën. De eerste categorie is ‘Fashion & Beauty’. Ik ben namelijk iemand die zich graag bezighoudt met mode, make-up en skincare. Mijn favoriete merken en (online) winkels kan je dan ook allemaal terugvinden onder deze categorie. De tweede categorie is ‘Lifestyle’. Hier kan je echt alles verwachten, dus ik geef je graag even een opsomming van de verschillende topics die in deze categorie aan bod kunnen komen.

  • Uitstapjes
  • ‘De Concertganger’
  • Favoriete eetstekjes
  • Trends in de Communicatiewereld
  • Tips & Tricks

Om af te sluiten wil ik nog eens benadrukken hoe belangrijk het is om gewoon te doen wat je graag doet. Twijfel je zelf nog over het feit of je al dan niet gaat beginnen met bloggen, vloggen of iets totaal anders? Gewoon doen! Het is enorm leuk om aan iets te werken dat volledig van jezelf is en om je eigen persoonlijkheid in een project te leggen.

Love, Hanne x

4 gedachtes over “Mijn goed voornemen voor 2020? BLOGGEN!

  1. Hoi Hanne, heel veel succes met je nieuwe blog! Het klinkt alsof je met dit goede voornemen een prachtig 2020 tegemoet gaat. Niet alleen vindt je het leuk om te bloggen en da je dat nu na een jaar wikken en wegen eindelijk doen, je gaat dit jaar vast ook meer lezen en reizen dan als je geen blog zou hebben gehad. Veel plezier met alles en ik kijk uit naar je berichten 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s